Política

Amorós no aconsegueix arrossegar els crítics fins a la permanent però continua esperant la unitat

Eleccions a ERC

El president de la federació de Barcelona d'ERC, Oriol Amorós, reelegit aquest cap de setmana amb el 46% dels vots, ha reiterat una proposta d'unitat a les altres dues candidatures, encapçalades per Rut Carandell, de Reagrupament Independentista, i Xavier Florensa, pròxim al president del partit, Joan Puigcercós. Aquesta proposta d'unitat ha estat rebutjada pels altres dos candidats, fet del qual Amorós s'ha queixat en el seu discurs congressual.

"He fet una proposta d'unitat, ha tingut la resposta que heu sentit", ha dit Amoròs dirigint-se a la militància. "No passa res, seguirem treballant per això", ha afegit després de veure's obligat a elegir una permanent monocolor. La permanent és el nucli dur de l'executiva, que, en el cas de Barcelona, es complementa amb els presidents dels casals de cada districte i amb els càrrecs institucionals, com ara el portaveu del partit a l'Ajuntament, Jordi Portabella.

En relació amb el resultat obtingut aquest divendres en la votació, Amorós, ha considerat que el seu 46% "dóna un marge d'unitat bastant gran", ja que "pràcticament la meitat de les persones han votat la mateixa opció". També ha assegurat que les diferències entre les candidatures són "petites", i que la coincidència en el projecte és "molt àmplia".

Amorós ha agraït el treball de Jordi Portabella –també del sector del partit proper a Josep-Lluís Carod-Rovira– al capdavant del grup municipal a l'Ajuntament de Barcelona. El president reelegit de la federació de Barcelona també s'ha referit a l'expresident d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, de qui ha destacat les "grans aportacions" durant el seu mandat en el partit en favor d'un "catalanisme més integrador".

Portabella insta a acabar amb les disputes internes
Jordi Portabella, que ha intervingut en la cloenda del congrés, el 38è de la federació de Barcelona, ha destacat la necessitat de deixar enrere les discrepàncies internes del partit per tal de centrar-se en allò que importa de veritat a la població. "La discrepància és absolutament legítima a nivell de partit, però a partir del moment que traspassa el nostre partit no ens afavoreix gens", ha advertit.

Nova Permanent
Durant el congrés, la militància ha votat tant l'informe econòmic com el de gestió. Pel que fa al primer, els resultats han estat de 101 vots a favor, 29 en contra i 23 en blanc, mentre que en el segon cas els assistents al congrés han donat 142 vots a favor, 43 en contra i 23 en blanc.

També s'ha procedit a la presentació i posterior votació de la nova permanent, que constarà de 14 secretaries, liderades per Carles de Rosselló, al capdavant d'Organització. La secretaria de Finances estarà al càrrec de Carles Macian, mentre que la secretaria d'Imatge i Comunicació serà per Elisenda Albertí. Jordi Coronas estarà al capdavant de la de Política Municipal, Laia Nebot al davant de la de Política Parlamentària, Marisol Madrid serà la nova secretària de Formació, Patrícia Gomà la d'Acció Política, Josefina Jiménez la de la Dona. Jordi Oliver estarà al capdavant de la d'Innovació i Investigació Política, Ariadna Álvarez al capdavant de la de Polítiques Sectorials, Ferran Garcia de la de Mobilitzacions, Àlex López de la de Creixement en els Barris, Guillem Clapés de la de Partit en Xarxa, i finalment Trini Capdevila estarà al capdavant de la d'Entitats i Moviments Socials.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.