Política

El president socialista d'Astúries diu que la reforma de finançament catalana és "inacceptable"

No ha passat una setmana des del sopar que el president Rodríguez Zapatero va mantenir amb els caps autonòmics socialistes que ja ha sortit la primera veu crítica contra la proposta de reforma del model de finançament autonòmic. Ha estat el president del Principat d'Astúries, el socialista Vicente Álvarez Areces, que ha titllat "d'errònia i inacceptable" la proposta de Catalunya de limitar la solidaritat a sanitat, educació i benestar social. Segons Areces, la proposta feta per la Generalitat va en contra del precepte constitucional de garantir la igualtat en l'accés als serveis públics, "que ningú ha dit que només siguin tres".

En una entrevista al diari El Comercio, Álvarez Areces, ha explicat que té confiança plena en el president del govern. Segons l'asturià, "Zapatero sempre ha complert" i per això no creu que el cap de govern aprovi una reforma pressionat per Catalunya que afecti la seva comunitat autònoma.

Tots els presidents socialistes van mostrar la voluntat després del sopar de dimecres passat d'arribar a un acord de finançament abans del 9 d'agost, com marca l'Estatut català. Aleshores, el president de la Generalitat, José Montilla, va expressar la màxima que la unanimitat entre comunitats autònomes no ha de perjudicar Catalunya, que no pot continuar donant més i rebent menys. Fins i tot el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, estava d'acord i semblava que hi havia entesa en el fet que el finançament és negociï bilateralment, un punt que recull l'Estatut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.