Política

Opa amb Rato

Eleccions 9 de Març

Quan Rodrigo Rato va deixar la presidència de l'FMI, sectors del PP van acariciar el somni que l'artífex de la política econòmica de José María Aznar acceptés tornar a la política fent ticket amb Mariano Rajoy per a les eleccions d'aquest diumenge. Rato, que el 2003 va veure com Aznar l'apartava de la carrera de la successió precisament en favor de Rajoy, va dir que no.
I llavors Mariano va haver de recórrer com a fitxatge estrella a Manuel Pizarro, l'expresident d'Endesa, l'home que preferia una Endesa alemanya abans que catalana. Però l'efecte Pizarro es va desfer com un miratge el dia del debat amb Pedro Solbes i s'ha continuat desfent entre boutades del tipus "a Terol estan pitjor que a Catalunya", cosa que dita així, i davant d'un grup d'empresaris gironins preocupats per les infraestructures, han acabat d'ensorrar el personatge davant la societat catalana.

La millor prova del fiasco és que Rajoy, que ahir va proclamar a l'Hospitalet que guanyarà aquest diumenge com el llegendari Ángel Nieto guanyava els grans premis de motociclisme "a l'últim revolt de l'última carrera", es va fer acompanyar per Rato a Catalunya. I no només això: "La meva política econòmica serà la que va fer Rato els últims vuit anys", va garantir. Era la cirereta d'una visita a Catalunya que tenia com a objectiu atreure cap al PP electors de CiU i el PSC, en una opa electoral un punt a la desesperada per intentar trencar la inèrcia negativa de les enquestes.

Avui serà el torn de Zapatero, amb González i els líders del PSC al Palau Sant Jordi en una recta final de campanya marcada pel desembarcament de les esquadres socialista i popular. Per això, perquè demà ve Zapatero, Rajoy va emfasitzar que, com allò de la prova del cotó fluix, ell no enganya. "Compliré amb Catalunya, jo sóc una persona de fiar, no enganyaré ningú".

I com que tocava rascar vots de CiU i PSC, i malgrat l'apoteosi d'espanyolisme a penes continguda que es va viure ahir al Pavelló Esportiu Nord de l'Hospitalet de Llobregat, Rajoy es va guardar d'insistir gaire en l'ofensiva contra el català a l'ensenyament. La feina d'escalfar l'auditori la va deixar a la candidata Dolors Nadal i al president del PP català, Daniel Sirera, que va aprofitar per recordar que els dos fills de Rajoy, Mariano i Juan, van néixer a Barcelona. I, segons el seu pare, algun dia "parlaran i escriuran en castellà, en català i en anglès". Igual com la ja famosa nena que sempre té al cap.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.