Política

El PSOE torna a reivindicar el català a Europa a les portes del 7-J

Poques setmanes després que es publiqués l’estudi d’Horitzó Europa que denuncia que el govern espanyol incompleix els acords per garantir l’ús de les llengües cooficials al Parlament Europeu i que el president de la cambra, Hans-Gert Pöttering, instés els partits catalans a convèncer primer l’executiu central, el PSOE ha mogut fitxa.

El secretari d’Estat per a la Unió Europea, Diego López Garrido, va avançar ahir que, després de les eleccions europees del 7 de juny, el govern espanyol tornarà a demanar formalment que, a més del castellà, es permeti intervenir en català, gallec i euskera a l’Eurocambra. López Garrido va defensar la mesura perquè no tindria cap cost per a l’Eurocambra, perquè el govern espanyol assumiria les despeses de traducció. El dirigent socialista també va anunciar després de reunir-se amb el president José Montilla al Palau de la Generalitat que en les pròximes setmanes el govern espanyol arribarà a un acord amb el Tribunal de Justícia de la UE perquè els ciutadans puguin dirigir-se a aquesta institució també en les esmentades llengües.

El secretari d’Estat per a la UE va culpabilitzar l’eurodiputat del PP Alejo Vidal-Quadras d’impedir l’ús del català a Brussel·les en aquesta legislatura votant en contra de la iniciativa a la mesa del Parlament i va replicar el president de la cambra que l’ús de les llengües cooficials al Parlament Europeu depèn únicament de la voluntat d’aquesta cambra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona