Política

El PSOE torna a reivindicar el català a Europa a les portes del 7-J

Poques setmanes després que es publiqués l’estudi d’Horitzó Europa que denuncia que el govern espanyol incompleix els acords per garantir l’ús de les llengües cooficials al Parlament Europeu i que el president de la cambra, Hans-Gert Pöttering, instés els partits catalans a convèncer primer l’executiu central, el PSOE ha mogut fitxa.

El secretari d’Estat per a la Unió Europea, Diego López Garrido, va avançar ahir que, després de les eleccions europees del 7 de juny, el govern espanyol tornarà a demanar formalment que, a més del castellà, es permeti intervenir en català, gallec i euskera a l’Eurocambra. López Garrido va defensar la mesura perquè no tindria cap cost per a l’Eurocambra, perquè el govern espanyol assumiria les despeses de traducció. El dirigent socialista també va anunciar després de reunir-se amb el president José Montilla al Palau de la Generalitat que en les pròximes setmanes el govern espanyol arribarà a un acord amb el Tribunal de Justícia de la UE perquè els ciutadans puguin dirigir-se a aquesta institució també en les esmentades llengües.

El secretari d’Estat per a la UE va culpabilitzar l’eurodiputat del PP Alejo Vidal-Quadras d’impedir l’ús del català a Brussel·les en aquesta legislatura votant en contra de la iniciativa a la mesa del Parlament i va replicar el president de la cambra que l’ús de les llengües cooficials al Parlament Europeu depèn únicament de la voluntat d’aquesta cambra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida