Política

El jutge decideix aquest dimarts les mesures cautelars contra Jaume Matas

Les mesures cautelars contra l'expresident balear Jaume Matas es donaran a conèixer un dia després que aquest hagi sol·licitat la baixa temporal del Partit Popular, una baixa que el partit ha acceptat

El jutge del cas de suposada corrupció en la construcció del poliesportiu Palma Arena de Palma decideix aquest dimarts les mesures cautelars contra l'expresident del govern Jaume Matas.

El fins aquest dilluns militant del PP es pot enfrontar a una fiança de 3 milions d'euros per evitar la presó preventiva, que és el que sol·licita la fiscalia. És la fiança més alta que s'ha demanat mai a la història judicial de les Illes Balears. La mesura s'havia de donar a conèixer aquest dilluns, però el jutge instructor del cas, José Castro, va decidir posposar la decisió fins a aquest dimarts.

Les mesures cautelars contra l'expresident balear Jaume Matas es donaran a conèixer un dia després que aquest hagi sol·licitat la baixa temporal del Partit Popular, una baixa que el partit ha acceptat. El president del partit, Mariano Rajoy, ha dit aquest dilluns que accepten la renúncia temporal de Matas, li ha desitjat sort, i ha dit que espera que, "si pot", Matas demostri la seva innocència.

Matas, a qui ja han retirat el passaport, es troba a l'espera del que determini el jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro, que ha endarrerit fins a aquest dimarts la decisió sobre les mesures cautelars que li imposa. El passat divendres la fiscalia va sol·licitar per a ell presó eludible sota una fiança de 3 milions d'euros, la més alta de la història judicial de les Illes Balears.

La fiscalia li imputa delictes de malversació de fons públics, prevaricació i blanqueig de diners que es poden traduir en una petició de 24 anys de presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona