Política

Garzón torna a actuar i fa detenir 14 membres més de Batasuna

El setge policial i judicial a l'esquerra abertzale s'estreny encara més. La policia ha detingut aquesta matinada 14 persones acusades d'intentar recompondre una nova mesa nacional de Batasuna. L'operatiu s'ha desenvolupat en diversos punts d'Euskadi i Navarra.

Fonts de la investigació han assegurat que els detinguts intentaven reconstruir una nova direcció de la formació il·legalitzada després de les últimes detencions de membres de Batasuna. L'última, la del fins ara portaveu de la formació, Pernando Barrena, dilluns passat.

Entre els detinguts hi ha membres de l'antiga mesa nacional, com Karmelo Landa i Mikel Etxaburu, i d'altres que haurien accedit en les últimes setmanes a la direcció del partit il·legalitzat, en la seva majoria procedents de Guipúscoa.

La investigació està a a càrrec de les Brigades Provincials d'Informació del País Basc i de la Comissaria General d'Informació, i el titular del jutjat d'instrucció número 5, Baltasar Garzón, s'ha desplaçat al País Basc per seguir de prop el desenvolupament de l'operació.

Registres
Entre els registres practicats hi figuren els habitatges dels dirigents abertzales Landa i Etxaburu, tots dos a Biscaia. Justament, aquests dos dirigents estaven ahir presents en la roda de premsa convocada per l'esquerra abertzale per anunciar una vaga general convocada per al pròxim 14 de febrer i protestar així per la suspensió d'activitats decretada pel jutge Garzón i el Tribunal Suprem. També ha sigut registrada la seu d'ANV a Biscaia, on els agents han confiscat molta documentació.

A més de Landa i Etxaburu, els altres detinguts són: Sonia Jacinto, Jesús María Aguirre Arrobare, Aitor Aranzabal, Eusebio Lasa Altuna, Peio Xabier Gálvez, Mikel Garaiondo, Ioseba Zinkunegi, Juan José Ibaceta, Iñigo Valdakalonge, José Manuel Jurado, Carmen Ayerbe i Nuria Alzugarai, arrestada a Còrdova, on s'havia desplaçat per visitar un pres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.