Política

Diada nacional de caTALUNYA

La comarca prepara multitud d'actes per celebrar la Diada Nacional

En les ofrenes florals i els parlaments hi haurà la representació de les institucions i les entitats dels municipis, i també es faran actuacions diverses

Els municipis del Barcelonès Nord ja ho tenen tot a punt per celebrar, un altre any, la Diada Nacional de Catalunya. Un cop més, les ofrenes florals –amb les institucions i les entitats al capdavant– seran l'acte central d'una jornada en què també hi haurà actuacions de caire cultural divers.

A Badalona els actes institucionals es concentraran el dissabte 11 de setembre a la plaça de la Plana. A partir de les onze del matí hi haurà activitats com ara la desfilada de l'àliga, l'ofrena floral institucional –amb Els segadors–, el parlament institucional, l'ofrena floral de les entitats badalonines i el tradicional ball de l'àliga. Tot seguit, a partir de les dotze del migdia, serà el torn de l'actuació castellera, en què enguany participaran els Castellers de Barcelona, la colla castellera de Cornellà i els Castellers de Badalona.

Per la seva banda, Òmnium Cultural de Badalona ha programat per avui una xerrada a càrrec de l'historiador Joan Rosàs i l'ofrena i la lectura del manifest unitari amb Els segadors. Finalment Òmnium, a través del programa Quedem?, recordarà què va passar a Badalona el 1714 a través d'una visita guiada pel barri de Dalt la Vila.

Més actes

A més, CiU de Badalona celebrarà avui el tradicional sopar popular a la plaça del Sol. Per la seva banda, la CUP de Badalona organitzarà avui per segon any consecutiu una marxa de torxes que començarà a la plaça del Pou del Greix. EUiA commemorarà demà l'aniversari de la mort del president xilè Salvador Allende. A Santa Coloma de Gramenet, els actes de la Diada arrencaran a les onze del matí de dissabte, amb l'ofrena floral a la plaça de la Vila, on les autoritats aniran acompanyades d'una vuitantena d'entitats provinents de tots els àmbits. Després hi haurà l'actuació del Cor Jove de l'Escola de Música Municipal Can Roig i Torres i una audició de sardanes. A Sant Adrià de Besòs a partir de les onze del matí es farà l'ofrena floral d'institucions, partits i entitats al monument de Lluís Companys, i seguidament es faran els parlaments, amb l'alcalde del municipi i la intervenció de Joan Palet, membre de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i mestre i músic de la ciutat. Els segadors i els castellers deixaran pas a la botifarrada popular de la tarda per acabar la jornada.

LA DATA

11.09.10
És la Diada Nacional de Catalunya
i tots els pobles del Barcelonès Nord han preparat actes per commemorar-la.

LA XIFRA

80
entitats
de diversos àmbits de Santa Coloma de Gramenet està previst que assisteixin a l'ofrena floral de dissabte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.