Política

Duran defensa que el vot de l'immigrant arribi amb la nacionalitat

Eleccions 9 de Març

El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran, ha opinat avui que el dret a vot dels immigrants ha d'arribar amb la nacionalitat, o abans si hi ha un acord de reciprocitat amb el seu país d'origen.
En declaracions a COM Ràdio, Duran ha opinat que els immigrants han de tenir dret a votar "quan tinguin la nacionalitat, com qualsevol altra persona", tret que el país d'origen també reconegui aquest dret a un espanyol que se'n va a viure allà.

"No tinc per què entendre que a un marroquí li hàgim de donar el dret de vot en les municipals i si jo visc a Casablanca a mi no em deixin votar en les municipals si no tinc la nacionalitat", ha argumentat.

Duran ha explicat que la immigració zero no és possible ni desitjable, i ha insistit que a Espanya "no hi cap tothom". "Només podem acceptar aquelles persones que estem en condicions d'integrar, perquè ells es vulguin integrar o perquè la resposta de la societat sigui positiva a la integració", ha considerat.

En aquest sentit, ha apuntat que els immigrants han de tenir uns drets, però també uns deures, perquè "vénen a una comunitat que té uns valors, una cultura i una llengua".

A més de conèixer el català i el castellà, Duran ha dit que els nens s'han d'escolaritzar: "No val que en altres cultures la nena, per exemple, no es pugui posar un banyador, uns pantalons curts per fer gimnàstica o ni tan sols un xandall".

"Aquí cal escolaritzar tothom, sigui quina sigui la religió o sigui quin sigui el costum", ha opinat el candidat de CiU a les eleccions, que ha afegit que a les esglésies "es pot fer política, però en tot cas amb respecte als valors democràtics".

Per ell, a les esglésies "no es poden fer discursos que siguin inflamatoris i de cara a inculcar valors que vagin en contra de la democràcia i de la pau". Ha defensat també que "sobre la dona i sobre el futur de la dona no han de disposar els pares", d'acord amb el principi d'igualtat entre home i dona.

Duran ha posat èmfasi que aquests deures no són "un fet innovador", ja que a la resta d'Europa "fan exactament això", tot i que això "alarma determinada gent progre" d'Espanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona