Política

El govern espanyol presentarà un "pla anticrisi" amb 20 mesures

Política

El Congrés dels Diputats ha aprovat una moció de CiU, consensuada amb el PSOE, el PP i el grup que comparteixen ERC i IU-ICV, en què s'insta el govern espanyol a presentar un nou "pla anticrisi" de 20 punts juntament amb el projecte de pressupostos generals de l'Estat pel 2009.

Les 20 mesures inclouen aspectes com la lluita contra la desocupació i afavorir que treballadors aturats tornin a trobar feina. També inclou mesures per corregir l'evolució de la inflació i reduir els efectes de les tensions dels mercats financers internacionals. En política fiscal i de rendes, insten al govern espanyol a introduir reformes que permetin "reduir la despesa de l'activitat productiva, des del punt de vista de l'oferta".

Es busca també que el govern espanyol mantingui l'equilibri dels pressupostos públics de l'Estat, comunitats autònomes i corporacions locals dins el marc de la llei d'estabilitat pressupostaria. El pla anticrisi també recull mesures per incrementar la inversió pública i millorar la gestió de la seva execució.

Per part de CiU, el portaveu d'Economia i Hisenda, Josep Sánchez Llibre, assegura que aquest acord pot ser "el primer pas important perquè el govern apliqui una sèrie de mesures per fer front a la situació econòmica".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.