Política

El president de Sèrbia dissol el Parlament i convoca eleccions per al pròxim 11 de maig

Sèrbia

El president serbi, Boris Tadic, ha dissolt aquest dijous al matí el Parlament i ha convocat eleccions anticipades per al pròxim 11 de maig a petició del govern, que es va veure sotmès a una crisi insuperable.
El govern serbi va fracassar per les diferències entre els socis de la coalició sobre si vincular la proclamació de la independència de Kosovo i el procés d'acostament de Sèrbia a la Unió Europea (UE). La crisi va sorgir per la independència unilateral de Kosovo, declarada a Pristina el passat 17 de febrer, i el seu reconeixement pels Estats Units i nombrosos països de la UE.

"Les eleccions són una via democràtica perquè els ciutadans es pronunciïn sobre com Sèrbia ha de desenvolupar-se durant els pròxims anys", ha dit Tadic en un comunicat emès per l'oficina de premsa presidencial.

Defensar la sobirania
"Aquesta és una nova oportunitat per reforçar la nostra capacitat de defensar la sobirania i la integritat territorial del país, per reforçar la nostra perspectiva econòmica a través del procés de les integracions europees, per confirmar la capacitat democràtica de la societat i canviar les coses per poder millorar", ha agregat.

Les eleccions parlamentàries a Sèrbia coincidiran amb les municipals, convocades fa uns mesos. El govern encapçalat pel primer ministre, Vojislav Kostunica, va admetre dilluns passat que ja no podia portar a terme ni establir la política del país d'una manera unificada i comuna, i va proposar fer eleccions anticipades com una sortida a aquesta situació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.