Política

Maragall formalitza la renúncia a la presidència del PSC

L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall ha formalitzat la renúncia a la presidència del PSC durant una de les reunions de la Comissió Executiva del partit, a la qual no hi anava des del 18 de desembre.

Maragall ha deixat d'ocupar el càrrec amb caràcter general, set anys després d'assumir-lo. El pròxim congrés del partit, el 2008, decidirà si manté aquesta figura i, si fos d'aquesta manera, qui el succeeix. La vicepresidenta, Manuela de Madre, assumirà funcions pròpies de presidència, però sense exercir el càrrec.

El portaveu del partit, Miquel Iceta, ha constatat que Maragall ha fet un llarg discurs -sense retrets al PSC- i que abans de marxar de la sala ha rebut un aplaudiment. Iceta ha afirmat que han estat paraules de renúncia al càrrec, però no al partit.

Després, segons Iceta, tots els qui han intervingut han parlat positivament del seu expresident. El primer secretari, José Montilla, ha destacat que Maragall digués a la reunió "Compteu amb mi, que jo compto amb vosaltres".

L'expresident ha dit que el seu paper des d'ara "no serà rellevant"; que vol participar en un nou espai polític europeu; i que no preveu un canvi substancial de l'Estatut en el Tribunal Constitucional. Així mateix, ha dit que hi ha d'haver unitat contra el terrorisme; que no s'abandoni la proposta de rellançar l'Àrea Metropolitana de Barcelona; i que el partit col·labori estretament amb els qui l'han ajudat des de fora del partit -la plataforma Ciutadans pel Canvi ha donat suport a la seva candidatura a la Generalitat-.

L'anterior legislatura
Ha felicitat, a més, Montilla per la repetició del tripartit a Catalunya. També ha constatat les dificultats de la passada legislatura catalana, cosa malgrat la qual ha afegit: "L'oposició i el PSOE no ens ho van posar fàcil". Segons Iceta, no ha demanat al PSC aconseguir un grup propi al Congrés, cosa que Maragall defensa.

Miquel Iceta ha destacat que el PSC deu a Maragall "moltes intuïcions i obertures polítiques" i que ha estat "la figura més important del socialisme català dels gairebé 30 anys de vida del partit".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.