Política

Cuba s'adhereix a dos pactes internacionals de drets humans a l'ONU

El ministre d'Afers Estrangers de Cuba, Felipe Pérez Roque, ha signat a la seu de les Nacions Unides (ONU) dos pactes internacionals de drets humans. L'adhesió a aquests pactes es produeix cinc dies després que Raúl Castro fos elegit president de Cuba per reemplaçar Fidel Castro, el qual s'havia oposat a subscriure'ls durant tres dècades.

Pérez Roque ha signat el Pacte de Drets Econòmics, Socials i Culturals, i del Pacte de Drets Civils i Polítics, tal com Cuba va anunciar el passat 10 de desembre.
Segons el diari Granma, la signatura d'aquests pactes és un acte "sobirà" que formalitza i reafirma el compromís de Cuba amb els seus postulats, emparats per "l'ordenament jurídic nacional i, particularment, per l'obra i la trajectòria de la Revolució Cubana en matèria de drets humans".

El passat 15 de novembre, el ministre d'Afers Estrangers i Cooperació espanyol, Miguel Ángel Moratinos, va avançar la intenció de Cuba de signar aquests pactes i llavors va considerar que era una mostra dels "avenços" registrats des de la creació del mecanisme de diàleg entre els dos països.

El ministre d'Exteriors cubà ha dit en un comunicat que la decisió "ha estat presa i així els motius per al selectiu i injust embargament imposat contra Cuba pels Estats Units (...) queden clarament derogats".

També ha dit que és una "històrica victòria per al poble de Cuba" i ha afegit que la signatura es deu a una "decisió sobirana del govern cubà".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.