Política

Eduard Suárez és elegit nou president d'ERC a la Regió Metropolitana de Barcelona

ZONA METROPOLITANA

Suárez, pròxim al corrent liderat per el president d'ERC, Joan Puigcercós, s'ha imposat per 309 vots a l'altra candidata, Núria Arnau, que n'ha obtingut 199. Suárez substitueix Marta Aguilar al capdavant de la regió de l'àmbit metropolità –que comprèn les comarques del Baix Llobregat, Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Barcelonès Nord– i passa a ser membre de l'executiva nacional d'ERC.

Després de la seva designació, el nou president d'ERC a la Regió Metropolitana de Barcelona ha manifestat que des de la Regional impulsaran "un nou discurs metropolità" que "s'aproximi a les persones". "Treballaré fermament per traslladar a l'Executiva Nacional del partit les diferents propostes metropolitanes" ha afegit Eduard Suárez, que ha expressat també que l'Hospitalet de Llobregat –ciutat de la que és president local d'ERC– tindrà un paper important en el nou discurs metropolità. Ha comentat a més, que la pluralitat de la seva candidatura ha estat decisiva per obtenir la victòria.



L'equip encapçalat per Suárez està format per 12 persones de les diferents comarques que formen la Regional, on també hi ha militants vinculats a Reagrupament Independentista. El nou equip està format per Jordi Murillo, que serà Secretari d'Acció Política; Cristina Gómez, que exerceix de Secretària d'Organització; Quim Ferriol, encarregat de la Secretaria de Política Municipal; i Carles Soriano, que durà a terme la tasca de Secretari de Finances.



A més, Lluís Soler, serà el responsable d'Imatge i Comunicació; Anna Teixidó, serà Secretària de la Dona; Josep Miquel Garcia actuarà de Secretari de Formació; Isaac Albert, serà Secretari de Política Parlamentària i Sandra Arolas, serà Secretària de Campanyes. Finalment, el nou responsable de Política Territorial i Medi Ambient a la zona serà Jordi Pera; mentre que Francesc Rossinyol, serà Secretari de Moviments Socials i Teresa Buigues, ha estat nomenada Secretària de Política Social.



L'escrutini per a elecció de la nova permanent s'ha tancat amb 12 vots en blanc i un de nul. Més de 500 persones han participat en la trobada, que s'ha celebrat aquest dissabte al Casal d'Avis de Sant Feliu de Llobregat, i que ha finalitzat amb la intervenció del secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.