Política

La Comissió Europea considera "molt important" que s'arribi al consens per escollir la seu de la Unió pel Mediterrani

Política

La comissària europea de Relacions Exteriors, Benita Ferrero-Waldner, ha insistit en la importància que els països mediterranis aconsegueixin aquest dilluns o dimarts un acord sobre la seu que acollirà la secretaria del Procés de Barcelona: Unió pel Mediterrani.

A la seva arribada a la reunió informal de ministres europeus d'exteriors que se celebra a Marsella, prèvia a la conferència ministerial sobre el projecte euromediterrani, Ferrero-Waldner ha explicat que "tenim dues candidatures" per acollir la seu, en referència a Barcelona i La Valletta (Malta).

El divendres passat, la portaveu de Ferrero-Waldner, va assenyalar la necessitat d'arribar un consens sobre els aspectes institucionals de la Unió pel Mediterrani per poder fixar els projectes concrets que es volen desenvolupar. "És necessari escollir una seu per poder seguir avançant" en aquest projecte i desenvolupar un pla de treball, ha afegit.

Com ja va fer la presidència de torn de la UE, la Comissió Europea ha evitat pronunciar-se sobre quina ciutat considera més adequada per acollir aquest projecte argumentant que és una decisió que correspon prendre per consens als països mediterranis del nord i del sud.

Fonts comunitàries han indicat que les dues candidatures oficials són Barcelona i La Valletta, després que Tunis retirés la seva proposta la setmana passada en una reunió d'alts funcionaris. La ciutat de Marsella ha expressat la seva voluntat d'acollir la secretaria permanent però es tracta d'una candidatura "local" que no ha estat presentada oficialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.