Política

Bush portarà a Orient Mitjà un missatge "de llibertat" i de compromís dels EUA amb la regió

El president estatunidenc, George W. Bush, ha afirmat avui que la seva imminent gira a Orient Mitjà està enfocada a transmetre un "missatge de llibertat" a la regió i a insistir en el compromís dels Estats Units amb tots aquells que se senten amenaçats pels extremistes, des d'Israel fins a Egipte.

Bush ha considerat Orient Mitjà una zona "de gran importància estratègica" per als EUA. El seu viatge, estructurat en dues parts, té el doble objectiu d'acostar a les parts palestines en conflicte i, d'altra banda, garantir suports en la lluita estatunidenca contra la xarxa terrorista Al-Qaeda i els seus partidaris a la zona.

Al seu viatge a Terra Santa, Bush ha anunciat la seva intenció de reunir-se amb el primer ministre israelià, Ehud Olmert, i amb el president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, els quals instarà "a seguir endavant amb les negociacions per la pau que van començar a Anàpolis el novembre passat", referint-se a la recent Conferència sobre Orient Mitjà celebrada a la ciutat estatunidenca.

"Aquesta és una tasca difícil. Exigirà decisions dures sobre qüestions complexes. I deixaré clar que els Estats Units està profundament compromès a ajudar a les dues parts a construir la visió històrica que compartim: dos estats democràtics, Israel i Palestina, vivint en pau i amb seguretat", ha afirmat el president al seu habitual discurs radiofònic setmanal.

A continuació, Bush visitarà cinc països els quals ha considerat "aliats clau dels Estats Units al món àrab", com són Kuwait, Bahrain, la Unió dels Emirats Àrabs, l'Aràbia Saudita i Egipte, sol·licitant als seus líders el seu "fort suport a les negociacions entre els israelians i els palestins". A més, abordarà altres temes, com la forma de "contrarestar les ambicions agressives d'Iran".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona