Política

Foc creuat d'acusacions entre CiU i PSC per la crisi

Dos dies després que es fes públic l'acord de mínims entre govern i oposició per negociar a Madrid el nou model de finançament, la fotografia de la unitat es veu qüestionada per un nou foc creuat d'acusacions entre CiU i PSC. Aquest migdia, el secretari general de CDC, Artur Mas, ha acusat el president de la Generalitat d'utilitzar "la polèmica" del finançament per "no donar la cara en altres temes", com la crisi econòmica.

"No som els profetes del pessimisme", ha sostingut Mas durant el seu discurs en el Consell Nacional de CDC a Bellatera, "però considero prioritari prendre una direcció clara en matèria econòmica", ja que, segons el cap de l'oposició, "Catalunya no pinta res" en la política econòmica de l'Estat. A parer d'Artur Mas, Catalunya necessita "governs que prenguin el timó, i no gent que amaga el cap sota l'ala sense energia per enfrontar-se a les dificultats".

Per la seva banda, el secretari d'Organització de PSC, José Zaragoza, ha culpat CiU de "l'asfíxia" econòmica que pateix Catalunya "com a conseqüència del sistema de finançament que el 2001 va pactar Artur Mas amb Eduardo Zaplana". Segons Zaragoza, els catalans "hem patit un sistema de finançament pactat per CiU i PP que ens ha perjudicat", i ha recordat que ahir divendres, el Parlament va aprovar una esmena contra "aquest nefast pacte", que va ser "perjudicial per als interessos de Catalunya".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.