Política

Estat i Generalitat esperen pactar el finançament aviat però admeten que no hi ha hagut avenços en l'última reunió Solbes-Castells

Política

Pedro Solbes i la Generalitat esperen que hi hagi acord sobre el finançament abans de final d'any però no veuen avenços arran de la reunió que van mantenir ahir el vicepresident espanyol i ministre d'Economia i el conseller català d'Economia i Finances, Antoni Castells. És el que es desprèn de les declaracions poc explicatives que aquest dimarts han fet tant Solbes com els consellers catalans Mar Serna, de Treball, i Josep Huguet, d'Innovació, Universitats i Empresa.

Segons Solbes, el procés de negociació es troba en la seva "recta final" i aquest és un moment "en què tothom mou les seves fitxes". "Seguim amb contactes bilaterals per part del ministeri a diversos nivells amb grups polítics i comunitats autònomes", ha afirmat, i "m'agradaria tenir un paper acabat per abans de final d'any, però no tenim una tasca fàcil".

Solbes, que un cop més no ha volgut parlar de la forquilla de diners que el govern espanyol estaria disposat a abocar en el sistema de finançament autonòmic, espera que "amb bona voluntat per part de tothom siguem capaços d'assolir un acord". "M'agradaria que hi hagués un acord i que no hi hagués fractura, ja no amb el PSC, sinó amb ningú", ha afirmat.

Poc després, al Palau de la Generalitat, Serna i Huguet han comparegut com a portaveus del govern català després de la reunió setmanal del consell executiu i s'han expressat amb la mateixa ambigüitat. La titular de Treball s'ha limitat a dir que confia "que abans que acabi l'any s'arribi a l'acord".

Huguet ha assegurat que en la reunió no s'ha analitzat la reunió d'ahir entre Solbes i Castells. "Simplement s'ha constatat que es va fer la reunió. Quan hi hagi novetats, el conseller Castells ens les explicarà. Si no se n'ha parlat és perquè no n'hi va haver", ha conclòs.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.