Política

Els tres etarres detinguts seran traslladats a París, on passaran a disposició del jutge

Terrorisme

El presumpte cap militar d'ETA, Aiztol Iriondo, i els altres dos presumptes etarres detinguts aquest dilluns a França seran traslladats a París en les properes hores.

Tots tres estan detinguts a Baiona, al País Basc francès, a l'espera que s'ordeni el seu trasllat a la capital francesa, tot i que podrien passar fins a quatre dies fins que passin a disposició judicial.

Per altra banda, les forces de seguretat han trobat tres armes, material informàtic i electrònic, agendes i dues motxilles durant el registre que han fet al cotxe d'Aztiol Iriondo, detingut a França juntament amb dos dels seus col·laboradors, Eneko Zarrabeitia i Aitor Artetxe.

Així ho ha anunciat a Granada el ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha destacat que la troballa obre "perspectives" d'investigació interessants per a la policia espanyola i francesa.

El titular d'Interior, que ha eludit precisar els noms dels altres tres detinguts a Irun quan acabaven de creuar la frontera, ha destacat que, encara que els arrestos suposen "un pas endavant", ha de llançar "un missatge de tranquil·litat", perquè està segur que ETA "continua treballant per fer alguna malifeta".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.