Política

Piqué (per ser un "pèssim conseller") i Duran Lleida ("per no defensar els Mossos") demanen la dimissió de Saura

Convergència i Unió, a través de seu secretari general, Josep Antoni Duran i Lleida, i el Partit Popular, en boca de Josep Piqué, han demanat avui la dimissió del Conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació del govern català, Joan Saura.

Duran i Lleida considera que José Montilla hauria de rellevar Saura del seu càrrec perquè considera que "no defensa el Cos de Policia de Catalunya", i ha afirmat que a la conselleria d'Interior li convindria "un canvi de color polític". "Reclamo una cultura política que tingui una concepció de que en democràcia el més important no són
els delinqüents sinó la policia". El parer de Duran i Lleida és que "entre un manifestant violent o un delinqüent i un policia, sempre s'ha de recolzar la policia i això el conseller Joan Saura és incapaç de fer-ho". En conseqüència, el líder Democristià ha demanat que el president de la Generalitat, José Montilla, "prioritzi la llibertat i la seguretat de Catalunya" i rellevi a Saura del departament d'Interior, de manera que "davant de la conselleria hi hagi una persona que defensi la policia catalana".

Piqué també creu que Saura ha de dimitir
La petició de dimissió de Saura també ha arribat avui des de les files del Partit Popular a Catalunya, per boca del seu líder, Josep Piqué. "ICV-EUiA tenen unes concepcions molt peculiars del que és la seguretat ciutadana -ha argumentat Piqué- i veiem com cada dia tenim una polèmica a l'entorn dels Mossos d'Esquadra", polèmica que, segons Piqué, "són extraordinàriament negatives perquè només generen desconfiança en els ciutadans i en el Cos de Seguretat, que se sent permanentment qüestionat". Piqué ha demanat la dimissió del conseller d'Interior i líder d'ICV, Joan Saura, a qui ha titllat de "pèssim conseller" que està duent a terme una "pèssima política" en el seu departament.






Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.