Política

El francès segrestat a Mali per Al-Qaida diu que va témer per la seva vida

Pierre Camatte, alliberat aquest dimarts passat, denuncia els maltractaments que va rebre durant el seu captiveri

El francès Pierre Camatte, que va ser segrestat fa tres mesos per Al-Qaida al Magrib Islàmic, ha parlat sobre les dures condicions que va viure durant el període de captiveri, i ha remarcat que va patir per la seva vida cada dia. "Cada dia pensava que havia arribat la meva hora", ha declarat Camatte en una entrevista a l'emissora de ràdio France Info aquest dijous. "Rebia cops, bufetades i amenaces directes amb el canó del Kalàixnikov", ha afegit.

L'ostatge alliberat, que aquest mateix dijous viatjarà des de Bamako a França, ha assenyalat que el segrest que es va produir el passat 26 de novembre "ha estat físicament esgotador. Durant setmanes em feia mal tot i no vaig poder veure un metge ni vaig rebre cap medicament".

Nicolas Sarkozy ha viatjat aquest dimecres a la nit a Bamako per visitar Camatte, que ha afirmat que amb el seu alliberament "ha sortit d'un període dolorós en mans de gent que viu en un altre món, que no respecta res, i que estan totalment fanatitzats". A més, ha comentat que coneixia la cooperació que hi ha hagut entre França i Mali per aconseguir la fi del seu captiveri, a canvi del qual s'ha hagut d'alliberar quatre presumptes membres d'Al-Qaida al Magrib Islàmic empresonats al país africà.

El president francès ha agraït la intervenció del president de Mali perquè ha fet possible l'alliberament de Camatte. Sarkozy, que es trobava de visita oficial a Gabon, va decidir passar unes hores a Bamako abans de la seva última escala africana a Ruanda.

Camatte, de 61 anys, va ser segrestat en un hotel de Menaka, a la regió de Gao, ubicada al nord de Mali, tres dies abans que els tres cooperants catalans fossin capturats a Mauritània. La branca d'Al-Qaida al Magrib Islàmic també té segrestats
una parella italiana al nord de Mali.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona