Política

La fundació de Convergència es convertirà en el 'think tank' de la casa gran del catalanisme

Mas creu que el PSOE no cessa Álvarez perquè li interessa més Andalusia que no pas Catalunya

La Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC, es convertirà a partir d’ara en un fòrum totalment orientat a refundar el catalanisme, la idea que impulsa Artur Mas. El considerat think tank convergent es dedicarà a organitzar activitats de tota mena per sumar voluntats, sota un ampli espectre ideològic que va “des de Josep Miró i Ardèvol [E-Cristians] a Vicenç Navarro [excol·laborador de Josep Borrell]”. “Entremig d’aquest dos flancs, comptem amb tothom”, apunta el nou director de l’entitat, que és l’independent Agustí Colomines.

La fundació, que ja seguia de fa temps aquesta voluntat d’obertura, la intensificarà ara fins a convertir-la en la seva única prioritat. Colomines preveu organitzar debats, jornades, conferències i col·loquis per aglutinar persones de les més diverses sensibilitats, i més enllà dels partits, també incloent-hi la societat civil. El paraigua comú és el catalanisme. Persegueix la voluntat de defugir les interminables disquisions nominals i encara més les tacticistes o de dates, i anar a fons per bastir un nou projecte catalanista. “Volem menys sobiranisme teòric i més sobiranisme pràctic”, conclou gràficament Colomines, que es posarà en marxa en el càrrec al desembre, després de la conferència de Mas el 20 de novembre.

Mentrestant, CiU endurirà a partir d’ara la seva oposició a la manera com el president José Luis Rodríguez Zapatero i el govern de José Montilla gestionen el caos de Rodalies i del TGV. L’executiva de CDC va analitzar ahir la situació amb preocupació perquè no acaba d’arribar cap solució a mig termini. Però ho va fer també amb la incògnita de per què la reacció de la ciutadania és tèbia. “Què hauria passat si el desgavell de Rodalies i de l’AVE s’hagués produït sota un govern del PP? ¿No hi hauria ara cassolades, i peticions de dimissió a dojo, fins i tot de consellers de CiU?, es preguntava un alt dirigent nacionalista després de reunir-se l’executiva.
A l’espera de si s’acabarà convocant una manifestació unitària en protesta pel desgavell, Mas va assegurar que Magdalena Álvarez continua de ministra perquè “Andalusia és molt més important que Catalunya” per al PSOE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.