Política

Jordi Pujol veu lògic que alguns dels alts càrrecs dels seus governs siguin ara independentistes

L'expresident creu que per restituir la dignitat de Catalunya hi ha dues opcions: la seva o la independència. L'auge de l'independentisme l'atribueix al "maltractament" que Catalunya ha sofert els últims anys

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha dit aquest dimarts que "té tota la lògica del món" que antics alts càrrecs seus ara diguin que són independentistes. Ho considera una resposta al "maltractament" que Catalunya ha sofert en els últims anys.

En la presentació del llibre Esmorzars amb Jordi Pujol, de Joaquim Roglan, l'expresident català ha justificat l'aparició d'iniciatives com l'associació independentista Sobirania i Justícia, impulsada per l'exconseller de Pujol Agustí Bassols. Diu que el fenomen es deu a la "desafecció" dels catalans cap a l'Estat espanyol, a la qual tantes vegades s'ha referit el president Montilla.

"És lògic que hi hagi gent que adopti actituds des del punt de vista nacional que vagin més enllà del que hi havia anat habitualment" i "té tota la lògica del món",  ha assegurat  Pujol. Tot i això, ell no s'afegeix a l'associació de Bassols: "jo no m'hi sumo però no la critico".

L'expresident entén que pugui haver "reaccions en el sentit de recuperació de la dignitat catalana, perquè Catalunya ha estat maltractada i no ens prenen seriosament". "No seria lògic que el tracte que Catalunya ha rebut no provoqués cap resposta", ha continuat.

Pujol creu que davant de l'oblit cap a Catalunya hi ha dues alternatives. La primera és una reacció contundent, però continguda de reivindicació de la dignitat de Catalunya i dels seus actius, que és per la qual ell pren partit. La segona, és plantejar la independència. Segons l'expresident, "el que no podem fer és fer veure que aquí no ha passat res", ja que creu que en el procés de creació de l'Estatut català, el projecte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol "s'ha esquinçat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona