Política

Bin Laden crida a la jihad com a resposta a l'ofensiva israeliana contra Gaza

Osama bin Laden a cridat a la jihad, la guerra santa, per posar fi a l'ofensiva israeliana a la franja de Gaza. El líder d'Al-Qaida s'ha manifestat per primer cop sobre l'actual conflicte en una cinta d'àudio de 22 minuts, segons ha donat a conèixer aquest dimecres la societat americana IntelCenter,  entitat privada dels Estats Units especialitzada a vigilar els webs islamistes.

En l'enregistrament, titulat Crida a la jihad per aturar l'agressió contra Gaza, el cap d'Al-Qaida critica la gestió dels Estats àrabs de la situació de Gaza, i crida a la guerra santa per "recuperar Jerusalem i Palestina".

Segons IntelCenter, Bin Laden es refereix també a la fi del mandat del president americà George W. Bush i a l'estrena pròxima de Barack Obama, qui prendrà possessió del càrrec el dia 20, dimarts de la setmana que ve.

En aquest primer missatge de 2009, Bin Laden també parla de la crisi econòmica mundial, afegeix el comunicat d'IntelCenter.

El missatge ha estat enregistrat en una cinta de vídeo, sobre una foto de Bin Laden et el logotip de la branca mediàtica d'Al-Qaida, As-Sahab.

El darrer missatge d'àudio de Bin Laden va ser difós al maig, quan es va adreçar als dirigents occidentals per la seva participació en les celebracions pel 60è aniversari d'Israel. En aquell moment, va anunciar que els musulmans no renunciarien a "ni un pam de Palestina".

El sis de gener passat, en l'onzè dia de l'ofensiva israeliana a la franja de Gaza, el número 2 d'Al-Qaida, Ayman Al-Zawahiri, va cridar els musulmans a "a tacar interessos occidentals i israelians on sigui", en resposta a Israel.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.