Política

Els ultradretans cremen una estelada en la celebració del 12-O a Barcelona

Dia de la Hispanitat

Braços enlaire mentre sonava l'himne espanyol, lectura d'un missatge de Blas Piñar, insults a José Luis Rodríguez Zapatero –un "babau", segons el president de Democracia Nacional, Manuel Caluenda– i a Mariano Rajoy, per "traïdor", i crides a la "confrontació cívica" per evitar que els Estatuts trenquin Espanya. Així ha estat la concentració amb què la plataforma ultradretana Adelante Cataluña ha celebrat el 12 d'octubre a Barcelona, a la plaça Sant Jordi de Montjuïc. Tot plegat, coronat al final per actes espontanis, no programats però tampoc impedits per l'organització i protagonitzats per alguns dels assistents: una cantada del Cara al sol i la crema d'una estelada amb grans gestos d'alegria i el crit de "separatista, terrorista". Les banderes amb l'àguila de Sant Joan, el símbol introduït pels Reis Catòlics i rescatat per Franco i actualment anticonstitucional, han estat presents durant tot l'acte.

Mentrestant, a Sants, mig miler llarg de joves de grups independentistes i llibertaris protestaven per l'acte autoritzat de Montjuïc. Sota el lema 12 d'octubre, res a celebrar, han sortit de la plaça de Sants a les onze del matí, totalment envoltats pels Mossos d'Esquadra amb la tècnica de l'encapsulament. Quan havien caminat un centenar de metres, han volgut desviar-se pel carrer Moianès per anar cap a Montjuïc i la policia els ho ha impedit. Hi ha hagut intents de trencar el cordó policial, i els Mossos hi han respost amb una càrrega. Els agents han utilitzat les porres i alguns manifestants hi han respost amb pals de banderes i pancartes, que han estat requisats. Cinc persones han resultat ferides i han estat ateses per ambulàncies desplaçades a la zona. A partir d'aquell moment, la protesta ha quedat bloquejada, durant dues hores, al carrer de Sants, davant de la seu del districte.

Fins que la policia no ha rebut l'avís que els feixistes s'havien dissolt a Montjuïc, no s'ha obert el cordó policial, però ha estat en direcció contrària, de manera que els participants en la protesta han tornat cap a la plaça de Sants, a poca distància i d'on havien sortit més de dues hores abans.

A Tarragona
Les dues manifestacions convocades a Tarragona per aquest diumenge al matí han transcorregut amb normalitat i sense cap incident destacable, informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN). D'una banda, unes 50 persones simpatitzants d'Alianza Nacional, grup considerat d'ultradreta i feixista, i d'altra, unes 150 persones vinculades a grups antifeixistes. Unes 20 furgons del Cuerpo Nacional de Policía, amb uns 150 agents, i la Guàrdia Urbana han controlat les manifestacions.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona