Política

Detinguts a França els responsables de l'aparell d'informació d'ETA

Javier Arruabarrena Carlos, de 37 anys, i Ohiana Garmendia Marín, de 32, anaven desarmats en el moment de l'arrest. Amb aquestes ja són cinc les detencions de presumptes membres d'ETA fetes aquesta setmana

Agents de la gendarmeria francesa en col·laboració amb la Guàrdia Civil han detingut a França Javier Arruabarrena Carlos, de 37 anys, i Ohiana Garmendia Marín, de 32, a qui es considera responsables de l'aparell d'informació d'ETA.

Arruabarrena i Garmendia anaven desarmats en el moment de l'arrest, i en l'operatiu s'ha intervingut documentació falsa i material informàtic, segons han informat fonts de la lluita antiterrorista.

Amb aquestes ja són cinc les detencions de presumptes membres d'ETA fetes aquesta setmana.

Javier Arruabarrena Carlos estava en recerca i captura, després de fugir del comando Bizkaia.

Per la seva banda, Ohiana Garmendia Marín va néixer el 26 de juny del 1976 a Barakaldo. Presumpta integrant de captació de la banda terrorista ETA, va ser condemnada a França a quatre anys de presó i una multa simbòlica d'un euro per captar activistes per a la lluita armada el 2002.

El 15 de juny del 2002, Ohiana Garmendia, juntament amb Izaskun Lesaka Argüelles, van ser declarades culpables d'associació de malfactors amb finalitats terroristes pel tribunal de la sala setzena del Correccional de París. La jutge Anne-Marie Beauguion va dictar quatre anys de presó, un més del que havia requerit la fiscalia, contra les acusades, a més d'un euro simbòlic, com demanava l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT).

El 27 de febrer del 2003 va fugir després d'una batuda contra la xarxa de captació d'ETA. En aquesta data es va dictar contra ella una ordre de recerca i captura per col·laboració amb banda armada. 

El 5 de maig del 2004 es va dictar una altra ordre de detenció per un delicte de pertinença a banda armada.

D'altra banda, Mikel Barrios, que va ser detingut aquest dimecres a Baiona, ja ha estat posat en llibertat, segons confirma el moviment pro amnistia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.