Política

Condoleezza Rice arriba avui a Jerusalem per impulsar les negociacions de pau

Pròxim Orient

La secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, arribarà aquesta tarda de dilluns a Jerusalem per impulsar les negociacions de pau entre israelians i palestins, rellançades a la Cimera d'Annapolis (EUA) el passat mes de novembre.

S'espera que Rice arribi a l'aeroport de Ben Gurión cap a les 15:00 hores (locals), per reunir-se dues hores més tard a Jerusalem amb Ahmed Qurea, cap de l'equip negociador palestí. Després soparà amb el ministre de defensa israelià, Ehud Barak.

A primera hora del matí de dimarts, la secretària es reunirà amb el primer ministre d'Israel, Ehud Olmert. Després ho farà amb la cap de l'equip negociador israelià i ministra d'Exteriors, Tzipi Livni, i compareixeran juntes en una roda de premsa.

Rice també participarà en una trobada conjunta amb els dos principals negociadors, Qurea i Livni, abans d'abandonar Israel cap a les 16:00 hores.

La visita de Rice té llocs poques hores després de què Israel hagi posat en llibertat dos-cents presos palestins com a gest "de bona voluntat" cap el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abás.

Aquesta mesura, assegura el govern israelià, és una mostra de què l'Estat jueu "està disposat a fer concessions doloroses per avançar en les negociacions de pau".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.