Política

Estira-i-arronsa entre el PSOE i el PP per la composició de la mesa del Congrés

PSOE i PP no han assolit cap acord en la reunió que el portaveu del PP en funcions, Eduardo Zaplana, i el secretari d'organització del PSOE, José Blanco, han mantingut al Congrés per parlar, en primer terme, de la composició de la mesa del Congrés. El PP s'ha negat a cedir un dels seus llocs perquè, segons Zaplana, ha d'aprofitar tots els mitjans que té al seu abast per fer la tasca d'oposició.
El PSOE, per la seva banda, està disposat a cedir representants a la mesa a les forces nacionalistes com va fer en la passada legislatura, en què CiU va ocupar la vicepresidència segona, i com va fer també l'any 2000 en què, tot i estar a l'oposició, va renunciar a un dels seus llocs.

Per aquest motiu, Blanco ha demanat aquest dijous a Zaplana que el PP segueixi aquest exemple i permeti també que alguna de les forces minoritàries ocupi un dels quatre llocs que pertocarien als populars.

En cas contrari, Blanco ha advertit que el PP podria perdre alguna de les presidències de comissió perquè "no es pot demanar un acord de conjunt i no contribuir-hi". "Si el PP amb els seus vots determina una composició de la mesa –ha dit Blanco–, nosaltres amb els vots de les forces que ens donin suport podrem anar determinant les composicions dels diferents òrgans de la cambra".

Zaplana, que ha assegurat que al PP "ja li agradaria" estar en disposició de cedir llocs a altres forces, ha dit que en cas que fossin ells qui haguessin guanyat les eleccions estarien disposats a fer-ho, però la conjuntura no ho permet. A més, ha apuntat, "qui ha de fer esforços, conformar les majories i entendre's necessàriament amb la resta de grups de la cambra és el PSOE".

A favor de l'acord sobre terrorisme
Zaplana ha advocat perquè PSOE i PP puguin assolir acords importants en matèria antiterrorista, tal com va demanar aquest dimecres el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, en la reunió dels seus grups parlamentaris. Zaplana ha afirmat que ell sempre ha estat "un defensor d'aquesta entesa en polítiques d'Estat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.