Política

Joan Ferran carrega contra Huguet per la manifestació

Afirma que el conseller s’hi ha sumat de forma partidària, i demana que les decisions les prengui el govern. Pelegrí discrepa altre cop de Convergència. Sobirania i Justícia dóna suport a la marxa

El portaveu adjunt del PSC, Joan Ferran, va carregar ahir contra el conseller de Comerç, Josep Huguet, perquè ha anunciat que participarà a la manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional a l’Estatut, que prepara Òmnium Cultural. Huguet ha estat el primer membre del govern català que ha confirmat la seva presència a la marxa, que estarà encapçalada pels expresidents Jordi Pujol, Pasqual Maragall, Heribert Barrera i Joan Rigol.

El dirigent socialista va acusar ahir el conseller republicà d’haver pres la decisió “des d’una òptica partidària”, mentre defensava que sigui el govern tripartit en el seu conjunt qui defineixi una posició respecte a la sentència. Aquesta opció interessa especialment al PSC, perquè li atorga a la pràctica dret de veto sobre el posicionament final de l’executiu.

“El que dóna força a qualsevol mena d’actitud és un actitud governamental, amb tot el que representa la institució del govern de la Generalitat i amb tota la capacitat que té de convocar agents socials”, va indicar Ferran a Ràdio 4.

El dirigent del PSC va assegurar que és prematur parlar de possibles reaccions sense conèixer encara la sentència, i va apostar per una actuació “ordenada, dirigida i pensada” des del govern.

Discrepància d’Unió

En coincidència en alguns aspectes amb Ferran, el secretari general d’Unió, Josep Maria Pelegrí, va considerar ahir un error anticipar reaccions a la sentència, i va demanar responsabilitat als partits polítics. “Manifestacions, proclames, barrejar moltes coses jo crec que és dolent, i confon la ciutadania. El que hem de fer és esperar la sentència”, va apuntar a TV3 mantenint la discrepància habitual amb CDC en aquesta matèria i proposant una reacció unitària. Tot i això, Pelegrí va matisar que és lògic que els polítics tinguin les seves previsions sobre la sentència del Constitucional.

Mentrestant, la plataforma independentista Sobirania i Justícia, liderada per l’exconseller democristià Agustí Bassols, es va adherir ahir a la manifestació que prepara Òmnium Cultural contra la sentència que retallarà l’Estatut.

Segons aquesta entitat, la reivindicació haurà de tenir “la màxima unitat possible”. “Tothom ha de ser benvingut i tothom és necessari”, va afegir.

Sobirania i Justícia, però, demana a Òmnium Cultural que la unió en la diversitat de la marxa es faci “sense caure en la temptació de fer una crida a la baixa”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona