Política

Sánchez Camacho demana una sentència immediata i alhora respecte pel TC

La líder del PP català diu que no desitja altra cosa que un Estatut "plenament constitucional"

El PP no desitja altra cosa que un "Estatut plenament constitucional", i per això "lamenta que no hagi sortit la sentència del TC" aquest divendres, com semblava que podia ser, segons la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sànchez Camacho.

En una roda de premsa feta aquest divendres a la tarda i retransmesa en directe per Catalunya Informació, Sànchez Camacho ha assegurat que cal que la classe política pugui treballar finalment "en els problemes de la Catalunya real", cosa que hauria permès el fet de tenir finalment la resolució sobre el recurs contra l'Estatut que van presentar el PP, el Defensor del Poble espanyol i cinc comunitats autònomes –com s'ha encarregat de recalcar la líder popular–. "Pensàvem que avui finalment es produiria la sentència", ha reconegut amb decepció.

Ara, per tant, "el que desitja el PP és que el TC treballi amb la intensitat necessària perquè aviat tinguem un Estatut plenament constitucional [un estadi que segons el PP no es pot assolir sense l'opinió del TC]". "Per això demano al TC que no demori més la resolució dels recursos presentats", ha afegit Camacho.

Tanmateix, la presidenta del PPC ha insistit molt a demanar als partits "respecte per la separació de poders i per les institucions, ja que la separació de poders es fonamental i s'ha de deixar seguir treballant amb independència el TC, amb respecte per les institucions". "De tota manera, em permeto de demanar al TC que amb aquesta sisena i darrera ponència ja s'arribi a una resolució", ha tornat a dir fent un gir sobre les seves pròpies paraules.

Als partits també els ha reclamat "responsabilitat" i que  "no utilitzin aquesta sentència o manca de sentència per fer electoralisme, perquè la Catalunya real té problemes reals".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona
Política

La direcció d’ERC demana un informe jurídic sobre l’avançament del congrés

barcelona
política

Un manifest insta a moure’s contra l’emergència lingüística als Països Catalans

prada
administracions

Els Mossos d’Esquadra incorporen 850 nous agents

barcelona
guerra a europa

Rússia repel·leix un intent d’incursió ucraïnesa a Briansk

barcelona
Política

Berni Álvarez, el nou conseller d’Esports, s’acomiada de Tarragona

Tarragona
guerra a gaza

Biden urgeix Netanyahu a tancar l’acord d’alto el foc

barcelona
política

Els socialistes intenten calmar ERC: “compliran” amb el pacte de finançament

barcelona