Política

La fiscalia espera un informe dels Mossos mentre rumia si actua penalment contra Tardà

La Fiscalia General de l'Estat espera un informe dels Mossos d'Esquadra –tot i que la petició, a les vuit del vespre d'aquest dimarts, encara no havia arribat  a la policia, segons fonts del cos– que confirmi que el diputat d'ERC, Joan Tardà, va cridar "mori el Borbó" dissabte, durant un acte de protesta contra la Constitució espanyola amb les JERC.

La fiscalia espera l'informe dels Mossos per decidir si cal actuar penalment contra el diputat. De moment, el ministeri fiscal no té clar quin ha de ser el procediment a seguir. Un cop la Fiscalia rebi aquest informe policial i es decideixi si s'obren diligències, s'haurà de dirimir a qui correspon el cas, ja que per territori seria competència de la Fiscalia de Catalunya, per delicte contra la Corona seria cosa de l'Audiència Nacional i per la condició d'aforat de Tardà dependria del Tribunal Suprem.

La Fiscalia General de l'Estat ha demanat a la Fiscalia de Catalunya que remeti un informe sobre l'acte en què va participar Tardà a Barcelona amb motiu del 30è aniversari de la Constitució per determinar si va existir delicte en les seves paraules. Ha de ser la fiscalia catalana la que demani ara als Mossos la informació.

El ministeri públic assegura que no pot actuar sobre la base d'informacions periodístiques i que per aquest motiu cal confirmar les paraules de Tardà a través dels Mossos d'Esquadra i, posteriorment, decidir si cal actuar contra el diputat.

Tardà ja va matisar aquest diumenge que el seu crit era una frase històrica de la Guerra de Successió, que va utilitzar com a fórmula per qüestionar el sistema monàrquic i no com a amenaça al rei Joan Carles I. "Jo no he desitjat mai la mort de ningú", va especificar.

Saura considera "superat" l'afer
Pel que fa a les reaccions polítiques pel cas, el govern català, que s'ha reunit aquest dimarts al Palau de la Generalitat com cada setmana malgrat l'absència de Montilla, Carod i Huguet, no ha abordat el cas, segons Joan Saura, que avui actua com a portaveu de l'executiu català. Tanmateix, per Saura, com a opinió personal, les explicacions que ha donat Tardà "ja han permès superar el tema".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona