Política

Un centenar de personalitats obriran la marxa de dissabte

Intel·lectuals, músics, actors i periodistes seran a la primera fila de la manifestació pel dret a decidir en les infraestruct

Un centenar de personalitats de la societat civil encapçalaran la manifestació de dissabte contra el caos de les infraestructures i pel dret de decidir, que sortirà de la plaça de Catalunya i acabarà a l’Estació de França, on es llegiran els manifestos i hi tocaran Gerard Quintana, Titot i components d’Antònia Font. L’actor Toni Albà presentarà l’acte, per al qual el grup Pirat’s Sound Sistema ja ha compost una cançó.

Els organitzadors, que estan acabant d’enllestir els preparatius, volen evitar que es polititzi massa la marxa, però celebren la implicació de les formacions que hi han confirmat l’assistència –CiU, ERC i ICV-EUiA–. Representants de la Plataforma pel Dret de Decidir van fer ahir sense èxit un últim intent d’afegir-hi el PSC, que se’n va desmarcar des del començament. Amb l’argument que, sent al govern, els problemes no es resolen anant a manifestacions, dos diputats socialistes van traslladar ahir el no definitiu als promotors de la marxa. Tampoc no s’hi han apuntat els sindicats CCOO i UGT.

150 autocars
La classe política, que ocuparà el tercer bloc de la manifestació, cedirà el protagonisme a actors, cantants, escriptors, periodistes, esportistes i representants cívics que encapçalaran la marxa. Núria Feliu, Toni Strubell, Pep Riera, Joan Reig i Sebastià Alzamora ja han confirmat la seva participació.

Tant CiU com Esquerra Republicana estan col·laborant en els preparatius de la protesta i ja són 150 els autocars que vindran plens d’arreu del territori amb què compta l’organització. A més, les dues formacions han impulsat mocions als ajuntaments per denunciar el col·lapse de les infraestructures i instar a la mobilització dissabte. A més, s’estan fent córrer convocatòries per arribar a la plaça de Catalunya des de diverses estacions del servei de Rodalies de Renfe.

La manifestació tindrà lloc el dia que es restableix el servei de Rodalies, però els organitzadors esperen que aquest cop d’efecte no tingui repercussions en la xifra de participants.

Malgrat els intents de despolititzar la marxa, els grups que donen suport al govern tornaran a projectar una imatge de divisió, tal com va passar durant el debat al Parlament sobre el cessament d’Álvarez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona