Política

Karadzic afirma que la mort de 8.000 musulmans a Srebrenica és un "mite"

El líder dels serbis de Bòsnia es declara "entusiasmat" de poder explicar la veritat dels fets de la guerra de l'antiga Iugoslàvia i recorda que fins i tot l'OTAN va anar contra ells

L'exlíder serbi de Bòsnia Radovan Karadzic ha qualificat de "mite" la xifra dels prop de 8.000 homes musulmans assassinats per les tropes sèrbies a Srebrenica dintre de la segona jornada del judici contra ell davant el Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia. Karadzic ha dit davant el tribunal que està "entusiasmat" de poder "explicar la veritat" del que va passar, fins i tot si això perjudica la seva salut: "No dormo pels milers de documents que m'han enviat els fiscals", ha dit.

"El que cal esbrinar és qui va morir, quants i on. Però tots: serbis i musulmans", ha dit Karadzic davant el tribunal. "Tothom sap que les fosses comunes s'obrien i es tancaven i els cadàvers anaven d'un lloc a l'altre", ha afegit. El líder serbi, acusat de crims contra la humanitat, genocidi i neteja ètnica, continua amb la seva estratègia d'intentar desmuntar l'acusació de neteja ètnica contra croates i musulmans per part dels seus seguidors.

Aquest dimarts ha acusat fins i tot l'OTAN: "Tot va acabar en una guerra contra nosaltres", ha dit. Entre el 1992 i el 1996 a Sarajevo van morir 12.000 persones i hi va haver 50.000 ferits. Karadzic ha acabat aquest dimarts l'exposició de la seva defensa i els jutges han ajornat el procés fins que el tribunal d'apel·lació decideixi si concedeix una pròrroga a Karadzic, convertit en el seu propi advocat, perquè pugui preparar el judici.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona