Política

Chávez afirma que desenvoluparà un programa d'energia nuclear amb fins pacífics

El president veneçolà, Hugo Chávez, ha declarat a la cadena de televisió francesa France-24 que el seu país desenvoluparà un programa d'energia nuclear "amb fins pacífics".

"Veneçuela també començarà a desenvolupar la seva energia nuclear amb fins pacífics, com ho fan Brasil i Argentina", ha dit en l'entrevista difosa ahir dijous, en ser preguntat sobre les seves relacions amb Iran, país que visitarà els pròxims dies.

Chávez, qui va dir estar segur que Iran no fabrica bombes atòmiques, ha defensat l'energia nuclear com una solució a la crisi energètica a la qual s'enfronta el món, per l'augment del preu del petroli i la reducció de les reserves de cru, però també pel canvi climàtic i la polució atmosfèrica.

De gira
Chávez arribarà a França el dia 20 després d'haver visitat Iran i Aràbia Saudita. En aquesta gira té previst a més anar a Portugal abans de tornar a Veneçuela.

El mandatari assistirà a l'III Cimera de Caps d'estat de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), de la qual és membre, que se celebrarà els dies 17 i 18 en Riad.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.