Política

Rajoy s'autoimposa el silenci després del 'conyàs'

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, s'ha autoimposat el silencia aquest diumenge, després de la relliscada d'ahir  en una trobada del PP a Galícia, quan va deixar que un micròfon obert que ell creia apagat captés un comentari que feia a Javier Arenas. La gravació va delatar-lo, ja que se sentia que explicava al líder del PP andalús que no es podia quedar a Galícia perquè havia d'anar a Madrid pel "conyàs" de la desfilada militar del dotze d'octubre, data en què els espanyols celebren el dia de la Hispanitat.

En la mateixa conversava, Rajoy comentava que el pla era "apassionant". L'afer va provocar les ires del govern de José Luis Rodríguez Zapatero i del PSOE, que van acusar el popular de trobar un "conyàs tots els afers d'Estat, que li fan mandra", segons la secretària d'organització dels socialistes espanyols, Leire Pajín.

Ahir mateix, Rajoy ja va emetre un comunicat que ressaltava la privacitat de la conversa gravada inoportunament, refermava el seu respecte per les forces armades i insistia a convidar els espanyols a anar a la desfilada que ell troba tan avorrida.

Avui, el popular ha assistit disciplinadament a l'acte militar i després, durant la recepció al Palau Reial oferta pel rei Joan Carles, Rajoy ha fet servir l'humor amb un gest prou clar: s'ha dibuixat una cremallera als llavis, escenificant que la propera vegada guardarà silenci.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.