Política

Reagrupament escalfa motors per a la seva primera assemblea nacional

72 candidats opten a les 18 places de l'executiva de la formació de Joan Carretero, que aspira a reunir dissabte més d'un miler d'associats a Barcelona

Reagrupament, la formació que encapçala l'exconseller i exdirigent d'Esquerra Republicana Joan Carretero, escalfa motors de cara a la primera assemblea nacional que celebrarà aquest dissabte 3 d'octubre a Barcelona amb el lema Independència i democràcia. Fins a 72 candidats opten a ser escollits pels prop de mil associats que l'organització preveu reunir per ocupar les 18 places de la comissió executiva i la presidència de la formació.

Les persones que estiguin associades a Reagrupament fins a la mitjanit d'aquest dimecres 30 de setembre podran participar amb plenitud de drets a l'assemblea que se celebrarà dissabte a partir de les deu del matí al Palau de Congressos de Catalunya de Barcelona. La comissió organitzadora ha adoptat aquesta mesura per garantir un correcte desenvolupament de l'assemblea i per raons de seguretat jurídica en l'elaboració del cens electoral. A mitja tarda d'aquest dimecres, poques hores abans de l'hora límit, ja eren 950 els socis que s'havien inscrit a l'assemblea de la formació independentista.

L'assemblea no només es podrà seguir de forma presencial per aquells que vagin al Palau de Congressos de Catalunya, a la Diagonal de Barcelona, sinó també a través d'internet. Més de 60 personalitats del món acadèmic, econòmic i sobiranista han anunciat la seva assistència a l'acte.

La sessió de dissabte al matí estarà dedicada a la constitució de la mesa de l'assemblea, a la presentació dels informes de gestió i de situació, així com a la modificació dels estatuts del que serà fins aquell moment una associació. També es posarà a debat i votació el reglament d'organització i funcionament de la formació, així com de la ponència que té el mateix títol que el lema de l'assemblea.

L'elecció dels òrgans de direcció de la formació es produïrà a la tarda. Dels 72 candidats que opten als 18 llocs de la comissió executiva, la meitat no ha militat prèviament en cap partit. Aquesta és precisament una de les característiques que els impulsors de Reagrupament remarquen constantment, el fet que la formació que encapçala Joan Carretero ha atret un gran nombre de persones que per primer cop militaran en una formació política.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona