Política

Bin Laden amenaça de matar nord-americans capturats per Al-Qaida si el 'cervell' de l'11-S és executat

Així ho ha manifestat en una nova gravació sonora donada a conèixer per la cadena Al-Jazira

El líder de l'organització terrorista Al Qaida, Osama Bin Laden, ha amenaçat de matar qualsevol estatunidenc que sigui capturat per la seva xarxa terrorista Al-Qaida si el cervell dels atemptats de l'11-S als Estats Units, Jalid Sheij Mohammad, és executat. Així ho ha manifestat en una nova gravació sonora donada a conèixer aquest dijous per la cadena Al-Jazira.

"La Casa Blanca ha expressat el seu desig d'executar-lo. El dia que EUA prengui aquesta determinació haurà adoptat la decisió d'executar a tots els de la seva nacionalitat que estiguin en el nostre poder", ha dit Bin Laden. A més, el líder d'Al Qaida ha dit que el president d'EUA, Barack Obama, segueix els passos del seu antecessor, George W. Bush, "en molts assumptes importants, com la situació a l'Afganistan" i en el tracte dels presos del grup terrorista.

L'11 de febrer passat, el Pentàgon va presentar els càrrecs i va demanar la pena de mort per a Shaij Mohamed i altres cinc suposats membres d'Al Qaida pels atemptats de l'11-S, en què van morir gairebé 3.000 persones. El pakistanès Shaij Mohamed és el principal acusat en aquest cas i va confessar haver planejat cada detall de l'11-S, encara que ho va fer després de ser sotmès a la controvertida tècnica d'interrogatori coneguda com "asfíxia simulada", que podria ser desestimada com a prova en el judici.

Així mateix, Bin Laden ha recordat que, encara que els nord-americans creuen que estan en un lloc segur perquè tenen un oceà pel mig, van patir un atac "fort i fragorós" l'11 de setembre del 2001. Aquesta és el primer enregistrament que es coneix de Bin Laden des del missatge que va difondre el 29 de gener, també difós per Al Jazira, en què va criticar als països industrialitzats per la seva responsabilitat en el canvi climàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.