Política

Rajoy creu que Chávez y Castro són "les amistats perilloses" de Zapatero

El president del PP ha exclamat que Espanya "és una democràcia i ha de posar aquesta gent al seu lloc"

Mariano Rajoy ha advertit a Zapatero que vagi amb compte amb les seves "amistats perilloses", en referència als presidents de Veneçuela i Cuba, Hugo Chávez i Fidel Castro, entre d'altres.

En concret, i segons ha explicat en una entrevista a Telecinco, el dirigent del PP ha exclamat que Espanya "és una democràcia i ha de posar aquesta gent al seu lloc".

Per això, Rajoy considera que el govern de Zapatero ha de donar explicacions sobre el cas de Veneçuela per l'acusació de l'Audiència Nacional sobre la relació entre l'executiu de Chávez, ETA i les FARC.

El lider popular considera "absolutament grotesca" la trucada que ha fet el ministre d'Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, demanant disculpes al president de Veneçuela.

Rajoy ha afegit que "o té raó el jutge, o la té aquest senyor -en referència a Chávez-, i ha assegurat que ell creu el jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco.

El dirigent del PP ha remarcat que Espanya ha de desitjar per als veneçolans i els cubans "democràcia, llibertat i drets humans".

Segons Rajoy, els aliats d'Espanya han de ser democràcies que comparteixin els valors de la llibertat i el dret a viure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.