Política

El Constitucional rebutja les recusacions del PP contra 3 magistrats progressites

Tribunals

El ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat per 8 vots a 2 les recusacions presentades pel PP contra 3 magistrats progressistes d'aquest òrgan en el recurs presentat pels populars contra la llei orgànica d'aquest tribunal (LOTC).

El PP va recusar el 25 d'octubre passat a Manuel Aragón, Pablo Pérez Tremps i Pascual Sala basant-se en un notícia publicada el dia abans pel diari 'El Mundo' en la qual s'assegurava que aquests s'havien pronunciat a favor de la reforma de la LOTC en una reunió amb altres magistrats. Tant els recusats com els altres assistents a la cita han desmentit la informació periodística.

El text en el qual s'explica l'acord adoptat pel ple del Constitucional compta amb els vots particulars discrepants dels jutges conservadors Roberto García-Calvo i Jorge Rodríguez Zapata, que al seu torn han estat recusats pel govern espanyol en aquesta mateixa causa per mostrar en una carta la seva “profunda discrepància” amb la reforma de la LOTC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.