Política

L'FMI qualifica de "lamentable" l''affair' de Strauss-Khan però l'eximeix de tots els càrrecs

Món

El director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Khan, ha estat absolt per la junta de l'organisme de les acusacions de favoritisme, persecució sexual i abús de poder després d'haver mantingut una breu relació sexual amb una de les seves subordinades, l'antiga economista principal del Fons, Piroska Nagy.

La junta, tot i això, ha qualificat aquesta relació de "lamentable", sobretot per donar-se en un moment complicat per a l'organisme, que s'enfronta amb una de les pitjors crisis financeres dels últims 70 anys.

"L'incident ha estat lamentable i reflecteix un seriós error de judici per part del director gerent", ha indicat el comunicat posterior de la junta, que ha reconegut que gran part de la plantilla femenina de la seu del Fons es troba "incòmoda" davant el comportament de Strauss-Khan.

Tot i això, "la nostra conclusió és que aquest fet no afecta a l'efectivitat del director en el difícil i desafiant període que ve", ha aclarit Shakour Shaalan, directora del consell que ha elaborat la investigació sobre les acusacions de conducta inapropiada de Strauss-Khan.

"Va ser un incident desafortunat per al qual ja va demanar perdó i aquest consell accepta les seves disculpes", ha afegit. "Personalment vaig parlar amb ell després de la reunió i li vaig recomanar que això no podia passar una altra vegada", ha accentuat.

El comunicat adjuntava noves disculpes de Strauus-Khan, qui ha acceptat totalment la responsabilitat de l'incident. "M'he disculpat davant la junta, davant la plantilla, i davant la meva família, i voldria reiterar les meves disculpes davant la plantilla per les preocupacions que aquest problema hagi causat" ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.