Política

Obiols demana a CDC joc net entre les dues 'cases grans'

Eleccions europees

L’eurodiputat del PSC Raimon Obiols va demanar ahir joc net als responsables de la Casa Gran de CDC perquè no caiguin en desqualificacions cap a la Causa Comuna dels socialistes. Això, al seu parer, seria “autodestructiu” i faria créixer la desafecció cap a la classe política.

“El nostre estil no serà la competició de veure qui trepitja l’espai de l’altre”, va insistir en el primer acte públic per donar a conèixer la Conferència Oberta del PSC, en la qual preveu que hi participin 75.000 persones i que durarà més d’un any. Entre la seixantena d’assistents hi havia el president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta, i l’exconseller Joan Manuel del Pozo.

Obiols va discrepar del projecte de Mas de refundació del catalanisme perquè refundar, al seu entendre, implica ruptura. En canvi, el dirigent socialista sosté que la tradició és fonamental per encarar el futur. “No es tracta que un Moisès baixi del Sinaí amb les taules d’una llei d’un catalanisme refundat”, va ironitzar.
La Causa Comuna començarà a caminar el dos d’abril amb un debat sobre el present i futur catalanisme. Prèviament, a finals de març, es presentarà en societat la imatge de la Casa Gran del PSC i hi haurà foto de família amb els 400 coordinadors d’un conjunt de debats per a tot el territori. També n’hi haurà un sobre autodeterminació.
Obiols confia que el projecte serveixi per renovar les pràctiques polítiques del partit, com ho van expressar també alguns dels assistents, i espera que aquest procés es pugui comparar amb el d’unitat dels socialistes. Ahir es va començar a distribuir un manifest per buscar adhesions que planteja tres eixos de debat: la crisi, el catalanisme i bones pràctiques en el camp de la solidaritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.