Política

Otegi: "La sentència d'Estrasburg dóna cobertura a l'estat d'apartheid al País Basc"

El líder abertzale qualifica de "molt mala notícia" i de "greu error" la decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans, que ha rebutjat el recurs contra la il·legalització de Batasuna

El líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi ha qualificat aquest dimecres de "molt mala notícia" i de "greu error" la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que ha rebutjat el recurs contra la il·legalització de Batasuna ordenada pel Tribunal Suprem i avalada pel Tribunal Constitucional.

Per Otegi, la decisió d'Estrasburg "dóna cobertura política a l'estat d'apartheid en què viu el País Basc", i ha reconegut que "l'Estat espanyol ha guanyat una batalla política".

Pel que fa a l'argument de la suposada necessitat de garantir la seguretat al País Basc amb la il·legalització de Batasuna, un dels al·legats en la sentència, Otegi ha advertit que "remet a la guerra preventiva contra el terrorisme" instaurada per George W. Bush amb Tony Blair i José María Aznar.

Tanmateix, pel portaveu de Batasuna la resolució no canviarà els plantejaments de l'esquerra abertzale, que reclama una negociació amb Madrid pel reconeixement del dret a l'autodeterminació dels bascos.

En aquest sentit, ha apostat "pel canvi de l'escenari actual per un de democràtic", per reforçar l'esquerra abertzale, per la suma de forces independentistes i per "la posada en marxa d'un procés de diàleg i negociació".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.