Política

Carretero defensa la seva ponència alternativa, però no la sotmet a votació

Congrés d'ERC

El líder de Reagrupament.cat (RCat), Joan Carretero, ha defensat aquest dissabte a la tarda l'esmena a la totalitat presentada per aquest corrent crític, tot i que finalment no l'ha sotmès a votació.

Així ho ha explicat el mateix Carretero després del debat a les portes de l'edifici Fòrum, on ERC celebra el seu congrés, on ha volgut remarcar que RCat no ha retirat el seu text alternatiu. Carretero ha confirmat que el seu corrent no formarà part de l'Executiva Nacional del partit.

El congrés d'ERC debat en aquests moments les esmenes a la ponència estratègica. La composició de la direcció encara està oberta a hores d'ara i s'ha hagut de posposar la votació a l'espera que hi hagi un acord.

''L'hem presentat, l'hem defensat i no l'hem posat a votació'', ha dit Carretero, perquè ''entenem que el dia 7 la immensa majoria dels militants es van pronunciar a favor de la gent que vol la ponència oficial, reconeixem que no vam guanyar'' i ''com acceptem aquest fet, no ho posem a votació''. D'aquesta manera, Carretero ha justificat la posició d'RCat, tot dient que s'ha posat ''a disposició d'ERC, com sempre''. Reagrupament.cat ha decidit votar en blanc a la ponència estratègica oficial.

D'altra banda, Carretero ha confirmat que Reagrupament.cat no entrarà a formar part de la direcció del partit. ''La majoria dels militants no estan a l'executiva, nosaltres formem part d'aquests'', ha assegurat, tot dient que van tancar les negociacions amb el sector de Puigcercós divendres al migdia.

Pel que fa a la defensa aferrissada feta per Josep-Lluís Carod-Rovira perquè ERC es mantingui al govern, Carretero ha insistit que aquest extrem s'ha de sotmetre ''en funció com acabin el finançament, la tercera hora de castellà i la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut''. ''ERC no pot ser un convidat de pedra al govern'', ha insistit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.