Política

El PP guanya al País Valencià amb un 52,29%, tres punts més que el 2004

La imputació de Camps no castiga els populars

Francisco Camps, president de la Generalitat Valenciana, va aconseguir ahir el seu objectiu de repetir els bons resultats del 2004 i fins i tot superar-los en prop de tres punts (52,29%) a pesar d’estar imputat per un possible delicte de suborn en el cas Gürtel. Camps i el PP en general, que en la campanya van plantejar aquesta imputació com una qüestió electoral perquè si el president revalidava els vots se salvava políticament, van celebrar exultants la victòria.

Tal com havien vaticinat els populars en els successius mítings de suport a Camps, la imputació va servir per mobilitzar el seu electorat perquè anés a votar. Així, el País Valencià es va convertir en una de les comunitats on més participació hi va haver, ja que va acudir a les urnes el 53,22% de l’electorat, vora dos punts i mig més que el 2004.

La participació més alta, com estava previst, va beneficiar enormement el Partit Popular, que va aconseguir distanciar-se 15 punts del PSPV-PSOE, vuit per sobre dels que els en separaven el 2004 i quatre més que en les generals del 2008. A València capital la diferència entre el PP i el PSPV-PSOE va arribar als 20 punts.

Revés per a Alarte
El resultat d’ahir és un gran revés per al secretari general dels socialistes valencians, Jorge Alarte, elegit el setembre passat i que s’enfrontava per primer cop a Camps en unes eleccions. Alarte s’havia marcat com a objectiu situar-se per sota dels deu punts de distància del PP per impedir la victòria del PP a Espanya. La fita no s’ha aconseguit, malgrat que Alarte havia endurit la campanya contra Camps amb accions com ara la presentació d’una querella criminal contra ell a fi de poder-se personar en la causa. L’obertura d’una causa contra el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, tampoc ha perjudicat els populars. D’aquesta manera, el País Valencià continua consolidant-se com el gran graner de vots del PP, ja que n’aporta més del 15% de tot l’Estat.

Pel que fa a la resta de partits, destaca la pujada d’UPyD amb el 2,15% dels suports, similar al 2,78% assolit per Esquerra Unida i més del doble del suport obtingut pel Bloc Nacionalista Valencià (0,98%) i Esquerra Republicana (0,52%).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Almenys 115 nounats han mort a la Franja des de l'inici de la guerra

barcelona
guerra a europa

Rússia protesta pel possible desplegament de caces F-16 a Moldàvia

barcelona
ORIENT MITJÀ

L’Iran rebutja les crides a evitar represàlies per l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
europa

Alemanya vol mantenir els controls a les fronteres contra la immigració

barcelona
àsia

L’exdirigent de Bangladesh serà jutjada per la violència durant les protestes

barcelona
guerra a europa

Kíiv assegura que el seu objectiu no és prendre el territori de la regió de Kursk

barcelona
política

El govern ratifica Macias i anuncia un nou comissionat de barris

barcelona
guerra a europa

Polònia manté oberta la investigació contra Pablo González

barcelona
política

El ministeri atribueix íntegrament als Mossos el fracàs de la detenció de Puigdemont

barcelona