Política

sant pere de ribes

El govern local aprova en solitari un crèdit de 14 milions

El préstec servirà per acabar els pisos de l'empresa municipal Garraf Promocions a les Roquetes i avançar les obres dels CAP

L'oposició critica la “nefasta gestió” de Garraf Promocions, que “està a punt de la fallida”

L'Ajuntament prestarà a Garraf Promocions 4 milions d'euros

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes destinarà un préstec de 14 milions d'euros a la construcció del nou centre bàsic de salut de Ribes, l'ampliació del de les Roquetes i l'acabament d'una promoció municipal de pisos socials, entre altres actuacions. El govern local (PSC, ICV i ERC) va aprovar l'operació en el ple de dimarts, amb els vots en contra d'UM9 i l'abstenció de CiU-Via i el PP. A banda del préstec, la modificació del pressupost incorpora uns 3 milions del romanent de tresoreria, que ara quedarà en 2,5 milions.

La inversió municipal en els CAP (uns 7 milions d'euros) servirà per avançar els terminis de construcció previstos pel Departament de Salut, i es fa amb la condició que la Generalitat retornarà els diners en els pròxims anys. El nou casal d'avis de les Roquetes (1,8 milions) i la renovació dels contenidors del municipi (1,3 milions) són altres projectes que el govern local impulsarà amb el crèdit.

L'Ajuntament també prestarà a l'empresa municipal Garraf Promocions uns 4 milions d'euros perquè finalitzi una promoció de 48 habitatges socials –als baixos de l'edifici s'hi ha de construir el casal d'avis– i 60 places d'aparcament al Parc Central de les Roquetes; segons el govern, l'empresa retornarà aquests diners a l'Ajuntament. “Val la pena que una administració com l'Ajuntament, que té crèdit, el demani per fer allò que els nostres ciutadans necessiten”, va afirmar l'alcalde, Josep Antoni Blanco (PSC), a l'hora de justificar el crèdit. Segons Blanco, “ha estat una bona gestió la que ha permès tenir un romanent de tresoreria: ara hi ha aquesta bossa de recursos que permet disminuir el cop que altres administracions estan patint”. El crèdit i els recursos del romanent de tresoreria permeten “mirar el futur amb preocupació però amb un cert optimisme”, segons va dir Blanco. “Crec que serem capaços de sortir-nos-en sense apujar els impostos, possiblement”, hi va afegir.

Els grups de l'oposició van alertar de les conseqüències del deute. El regidor d'UM9 Joan Garriga va ser especialment crític amb l'aportació econòmica a Garraf Promocions. “L'Ajuntament ha de fer una operació d'endeutament per acabar unes obres d'habitatge social”, va dir Garriga. “No ens presenti com a normal allò que no ho és”, hi va afegir, insistint que l'empresa municipal “està a punt de la fallida”. “Garraf Promocions ha tingut una nefasta gestió. Tenim empantanegats els pisos de protecció oficial amb els baixos per al casal d'avis”, va dir el regidor de CiU-Via Francesc Pérez. El PP tem que el deute acabi “passant factura als ciutadans en el rebut de l'IBI i altres impostos”. “Trigarem anys a recuperar la situació”, va afirmar el regidor del PP Rafael Rodríguez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.