Política

Francesc Baixauli trenca la baralla a l'assemblea socialista de Silla

El divendres passat, els socialistes de Silla celebraren la seua assemblea semestral. Un centenar llarg de militants i simpatitzants s'aplegaren a la seu de l'avinguda de Gandia per debatre, entre d'altres, la gestió de la direcció local del PSPV, que des de fa dos anys encapçala Vicent Zaragozà Alberola.

La reunió era esperada amb expectativa, no solament pels afiliats del propi partit, sinó, també per nombrosos veïns del poble, perquè la tensió existent des de fa temps entre l'executiva local (òrgan intern del partit) i el grup de regidors amb l'alcalde al front, és pública.

Darrere d'aquesta tibantor manifesta hi ha la disconformitat de la direcció local del partit amb l'actuació del govern municipal presidit per Baixauli. En la llarga llista de desavinences, destaca el pacte de l'alcalde amb un trànsfuga del PP, a canvi d'un bon jornal, assegurant-se així la majoria absoluta al plenari; la construcció d'edificis al recinte de parcs públics, amb diners del Pla Zapatero, per a ser usats com casals fallers, amb més tres mil signatures de veïns en contra; també hi ha un bon grapat d'obres amb un interès públic de dubtosa justificació. Però, allò que sembla més difícil d'empassar són els més de seixanta mil Euros anuals del sou de Baixauli.

L'expectativa no fou decebuda. Baixauli, els seus regidors, els familiars d'aquests i tres o quatre amics íntims col·locats a l'Ajuntament, abandonaren l'assemblea als pocs minuts de ser constituïda. Prèviament havien presentat un escrit proposant la inclusió en l'ordre del dia d'un punt per a debatre i aprovar una moció de censura contra la comissió executiva local, que fou rebutjat per la mesa en ser contrari a la normativa interna del partit, ja que no costava en l'ordre del dia.

Baixauli, que ha controlat amb mà de ferro l'agrupació, va veure com Lluís Martínez, vell militant socialista, alcalde de Silla durant més de nou anys dels primers de la democràcia, clarament enfrontat amb els plantejaments «egoistes, irracionals i poc respectuosos amb les necessitats del poble de Silla» tal com digué, va ser elegit amb més del vuitanta per cent dels vots de l'assemblea, front a la candidatura que proposava el grup bauxaulista. Es dóna la circumstància que Martínez no havia participat en cap reunió del partit a Silla des de fa prop de vuit anys, marginat per una imposició arbitrària de Baixauli i el seu grup.

Segons el Secretari General, Vicent Zaragozà Alberola, «hem de corregir les polítiques equivocades de l'Ajuntament, i, si cal canviar persones, ho farem».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.