Política

Els Verds de Mallorca i Iniciativa d'Esquerres es fusionaran per les eleccions del 2011

Els partits celebraran al novembre una assemblea per decidir el nom i la imatge de la nova formació, en què serà present l'eurodiputat Raül Romeva

Els Verds de Mallorca i Iniciativa d'Esquerres es presentaran junts a les eleccions del 2011. La fusió tindrà lloc el 6 de novembre en una assemblea en la qual es preveu la presència de l'eurodiputat per Iniciativa Catalunya Verds, Raül Romeva, i també de l'expresident de Greenpeace, Juancho López de Uralde. La formació política resultant, que encara no té nom, ni imatge, concorrerà a les eleccions autonòmiques del 2011 amb el PSM, ja que els tres partits van firmar un acord electoral ara fa uns mesos per tal d'anar junts a les eleccions.

El coordinador d'Iniciativa d'Esquerres, David Abril, ha explicat que el nom de la formació encara no està definit i es pot votar a la web de les dues formacions polítiques entre sis propostes que hi ha plantejades. Abril ha remarcat que afronten aquest procés no des de “la necessitat” sinó des de “la il·lusió i l'esperança” perquè creuen que és “possible i necessari” un altre tipus de política per “transformar” la societat. El coordinador d'aquesta formació política, resultant de l'escissió d'Esquerra Unida a les Balears, ha explicat que la nova formació perseguirà un tipus de model “sostenible”, que aposta per la “reconversió verda de l'economia”, ja que, diuen, és “l'únic futur possible”. “Es necessita un canvi radical”, ha reclamat Abril.

Els dos partits celebraran, abans de l'assemblea de fusió, una reunió en la qual debatran els punts que han de formar el projecte polític conjunt. El coordinador d'Els Verds, Antoni Seguí, ha fet ressaltar que alguns dels punts que seran clau són la dignificació de la política i els serveis públics, fer una reforma fiscal progressista i ètica, fer del català la llengua de vertebració social, i l'aposta per un estat federal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Servei Secret reconeix errors en l’atemptat a Trump

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu agraeix el suport de Biden abans d’iniciar el viatge a Washington

barcelona
estat espanyol

El jutge cita Sánchez com a testimoni en la investigació de la seva esposa

barcelona
Patrimoni

Barcelona i l’Arquebisbat acorden rehabilitar la Capella dels Segadors

Barcelona
política

Amnistiats els encausats pel tall a les vies de l’AVE el primer aniversari de l’1-O

girona
política

Els governs català i espanyol avancen en el compliment de la “carpeta zero”

barcelona
guerra a europa

El Kremlin celebra que Zelenski s’obri a negociar amb Rússia

barcelona
Política

Junts, PSC, ERC i PP ja han proposat els vuits senadors catalans

barcelona
política

Junts, ERC i PSC ratifiquen el seu acord de pacte de govern municipal

palamós