Política

sant pere de ribes

La ciutadania desaprova la reordenació del Sant Camil

Una enquesta encarregada per l'Ajuntament diu que els equipaments més necessaris al municipi són els centres bàsics de salut

El principal problema de Sant Pere de Ribes és el transport públic, segons l'informe

Els equipaments que més necessita la població de Sant Pere de Ribes són els nous centres bàsics de salut, segons una enquesta efectuada a 600 residents del municipi majors d'edat encarregada per l'Ajuntament. L'enquesta es va fer telefònicament durant el mes de juny amb la supervisió tècnica de la Diputació de Barcelona. El document posa de manifest altres mancances del municipi: el principal problema de Sant Pere de Ribes és el transport públic, seguit per l'oferta d'oci i cultura, l'oferta comercial, l'atur i la neteja, segons els ciutadans.

En l'àmbit del coneixement i la valoració de projectes, els enquestats suspenen la reordenació hospitalària que afectarà l'hospital residència Sant Camil, que passarà a ser centre sociosanitari un cop la Generalitat construeixi un hospital nou a Vilanova.

Dubtes

“Hem de fer un esforç informatiu per reduir els dubtes respecte a la proposta de reordenació hospitalària”, va assegurar l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco (PSC), dimarts, durant la presentació de l'informe. Segons Blanco, cal que els ciutadans sàpiguen “que es farà un canvi en l'especialització” del centre sanitari, “però no es tancarà un hospital de referència comarcal”.

Altres projectes com ara el mercat municipal de les Roquetes o el tren orbital treuen, en canvi, bona nota, amb un 7,5 i un 7,4 respectivament.

Una altra de les crítiques que detecta l'enquesta és la gestió de l'aparcament, amb un 4,8 de mitjana: el suspens per la falta d'estacionament s'obté entre els ciutadans de les Roquetes, amb un 4,3 (a Ribes està valorat amb un 5,3).

L'alcalde va recordar que s'està redactant un pla d'aparcaments, però va destacar que el municipi disposa de prou places per estacionar. El servei
de recollida d'escombraries és el més valorat dins els àmbits de gestió (6,5).

En l'apartat de coneixement i valoració d'actuacions, els enquestats atorguen un 7,1 a les noves zones de vianants del municipi, situades als carrers Almogàvers i Sant Jordi de les Roquetes, i als carrers Nou i Comerç de Ribes. L'ampliació de la residència de gent gran El Redós, a Ribes, obté la millor nota, un 7,8, i la rambla del Garraf rep un 7. Els equipaments culturals i d'oci són els projectes més necessaris per al futur de Sant Pere de Ribes, segons l'informe.

L'enquesta també valora la percepció sobre els residents no comunitaris: per a un 65%, aquest col·lectiu és molt o bastant nombrós. Per al 25,3% dels enquestats, els residents comunitaris més aviat beneficien el municipi; per al 36,3%, ni beneficien ni perjudiquen, i per al 26%, perjudiquen Sant Pere de Ribes.

LA XIFRA

4,8
és la nota mitjana dels ciutadans
enquestats a l'hora de valorar l'aparcament a Sant Pere de Ribes.

LA FRASE

El 69% dels ciutadans de Ribes i les Roquetes creuen que al seu nucli es viu millor que a l'altre
Josep Antoni Blanco
alcalde de sant pere de ribes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump fitxarà Musk per una comissió per reduir la despesa pública si guanya

barcelona

Turisme que mata els barris d’Atenes

Atenes
Estat francès

Declara la dona que el seu marit drogava perquè la violessin altres homes

Barcelona
Estats Units

Hunter Biden ofereix declarar-se culpable d’evasió fiscal per evitar el judici

Barcelona
política

Ada Colau, a punt de deixar l’Ajuntament

Barcelona
Estats Units

Trump es declara “no culpable” dels càrrecs contra ell per l’assalt al Capitoli

Barcelona
Guerra a Europa

El Parlament ucraïnès nomena Andri Sibiga com a nou ministre d’Exteriors

Barcelona
Política

‘Heu de tornar-hi’, la crida de l’ANC a mobilitzar-se per la Diada

barcelona
politica

Junts anuncia que farà una oposició dura contra Collboni en l’etapa post Trias

Barcelona