Política

rasclet

Fets i percepcions

El soroll ha minat l'autoritat d'un president que no ha fet cessar a ningú

Dilluns, abans de signar el decret de dissolució del Parlament i convocar les eleccions, el president José Montilla va aprofitar per fer balanç de la gestió del seu govern. I, contradient el seu discurs d'investidura del 23 de novembre del 2006 on s'autodefinia de “discret, però transparent”, va afirmar que l'obra del tripartit 2 supera la de qualsevol de les set legislatures anteriors. Les de Jordi Pujol (1980/2003), on es van forjar els fonaments, es va construir, es va equipar i es va decorar l'edifici autonòmic (administratiu, econòmic i social), i la de Maragall (2003/2006), on es va redecorar amb el nou Estatut.

Quasi res. Però, malgrat tot, si Montilla tingués raó, per què la percepció ciutadana no és aquesta? Com és possible que les enquestes detectin un progressiu cansament de l'actual fórmula de govern si les coses, com diu Montilla, s'han fet tan bé? És evident que el soroll i les desavinences internes al tripartit –“no crido, però sé dirigir”, deia Montilla el 2006– han minat l'autoritat d'un president que no ha pogut fer cessar a ningú. Tampoc
hi ha ajudat la poc brillant resolució de conflictes com el caos de rodalies, les obres del TGV, la sequera o el futur de l'aeroport..., fets que han erosionat el principal actiu del president, la fama de bon gestor.

I no es pot oblidar la punyalada de l'Estatut, l'engany del finançament, la croada contra la llengua i l'ensenyament, on els amics del PSOE no han ajudat, al contrari, i un llarg etcètera. Ningú pot dubtar de les bones intencions del president Montilla, del seu esforç, treball i dedicació, però es fa difícil pensar que en l'imaginari col·lectiu aquesta vuitena legislatura passi a la història com la millor de totes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona