Política

El govern col·laborarà amb els organitzadors de la consulta del 10-A

Governació cedira urnes i assessorarà la plataforma Barcelona Decideix

El PSC adverteix que aquest tipus d'actes no han de rebre suport de l'administració pública

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs s'ha reunit avui amb els responsables de la plataforma Barcelona Decideix, que té previst celebrar una consulta sobre la independència el pròxim 10 d'abril, i ha anunciat que posarà a disposició d'aquesta l'organització l'Àrea de Processos Electorals per al desenvolupament correcte de la consulta.

Aquesta col·laboració consistirà en la cessió d'urnes de votació per a la celebració de la consulta i l'assessorament per part dels experts en organització electoral per garantir el bon funcionament del dispositiu.

Després de la reunió, el conseller ha manifestat el seu suport a la consulta sobre la independència, que segons ell, és “el que més s'acosta a un assaig general d'un referèndum institucional a tot el país”. Ausàs ha assenyalat que aquesta iniciativa “entra en plena sintonia amb l'esperit de la Llei de consultes per via de referèndum” aprovada aquesta legislatura i ha indicat que “és bo que es faci en les millors condicions, amb totes les garanties possibles”.

A més, creu que aquesta acte “servirà per promoure la vertebració territorial i la cohesió social, que són els eixos de treball que guien les actuacions del Departament, així com el foment i el suport del voluntariat i l'associacionisme”.

Abans de la reunió, la número dos de la candidatura del PSC al Parlament, Montserrat Tura, ha rebutjat que les administracions públiques col·laborin en actes d'aquest tipus. La consellera de Justícia ha remarcat que les altres consultes realitzades arreu de Catalunya no han comptat amb “el suport de l'estructura de l'administració” i ha assenyalat que tampoc ho faran “a Barcelona“. Tura ha assegurat que han observat el procés de consultes “amb respecte”, però ha considerat que aquestes “són un simulacre que no tenen validesa legal”.

Des del departament, però, han remarcat en un comunicat que en cap cas això suposa una despesa extraordinària de l'administració, ja que tots aquests recursos “tenen a veure amb l'aprofitament de serveis existents”. A més, la conselleria afegeix que aquesta col·laboració “forma part de les tasques habituals de Governació i que s'activen davant de la demanda o petició d'una organització que realitza un procés electoral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.